Hilde Trip

Na diverse stages waaronder in Japan en werken in Manhattan, besloot ik me te richten op eigen kunstwerken.
Geboren op het platteland, opgegroeid midden in de natuur, ben ik vertrokken richting Amsterdam met mijn Dutch floral master op zak volgde ik mijn eigen natuur. Geïnspireerd door de natuur, verzamel ik de materialen voor mijn werken uit het landschap om mij heen. Het ritmisch kaderen en herschikken van o.a blad, schors, grassen en veren ontstaan er patronen die onmogelijk los te koppelen zijn van mijn eigen natuurlijke bewegingen. Door het leggen van patronen vormt zich uiteindelijk een geheel die resoneert met het diepste in mij. Een passende titel voor het werk dient zich dan ook spontaan aan.
Mijn werk roept zowel verstilling als dynamiek op. Naast mijn eigen objecten maak ik ook werken in opdracht voor architecten en particuliere opdrachtgevers. Een goed voorbeeld daarvan is een volledige wandbekleding in een pas geopend restaurant in Maastricht. De kunstwerken zijn inmiddels naast Nederland, Duitsland en Belgi├ź, ook verkocht in New-York, Dubai en China.

Eens per jaar (eerste weekend van oktober) organiseer ik een solo expositie op geboortegrond, in de boerderij in Drenthe van mijn moeder.
Verder is mijn werk te zien in Knokke, Brugge, Amsterdam en op afspraak in mijn werkstudio.